Ilmailuviranomainen luupin alla

Ilmailu - 28.11.2016

Valvonta on turvallisuustyötä tekeville positiivinen asia. Valvonnan avulla voidaan varmistaa toiminnan vaatimustenmukaisuus ja turvallisuudenhallintajärjestelmän toimivuus. Säännöt, joita ei noudateta, eivät hyödytä ketään.

Lue lisää

Kansalliset lentotyötä koskevat määräykset muuttuvat EU-asetuksen mukaisiksi huhtikuussa

Ilmailu - 28.11.2016

Suuririskisiin kaupallisiin erityislentoihin tullaan jatkossa soveltamaan lupamenettelyä, muilta kaupallisen erityislentotoiminnan harjoittajilta vaaditaan ilmoitus.

Lue lisää

Kuka vastaa lentokelpoisuudesta?

Ilmailu - 28.11.2016

Yksityisilmailijoiden keskuudessa esiintyy usein epäselvyyttä ja suoranaisia väärinkäsityksiäkin siitä, mistä kukakin vastaa ja mitkä ovat toimijoiden velvollisuudet ilmailun toimintaympäristössä.

Lue lisää

High Level Conference on Drones -tilaisuus Varsovassa asetti konkreettisia tavoitteita toimialan kehittymiselle

Ilmailu - 28.11.2016

Korkean tason RPAS-konferenssi järjestettiin Varsovassa 23.-24.11.2016. Ensi vuonna Trafi järjestää konferenssin Suomessa yhdessä EASAn kanssa.

Lue lisää

Mahdollisuudet esittelylentoihin laajenivat

Ilmailu - 28.11.2016

Harrasteilmailun organisaatiot saavat lentää esittelylentoja uusien koulutettavien tai uusien jäsenten houkuttelemiseksi.

Lue lisää

Vaatimustenmukaisuuden valvonta kaupallisessa ilmakuljetustoiminnassa

Ilmailu - 28.11.2016

Lentotoiminnan harjoittajat ovat velvollisia seuraamaan lentotoimintaan liittyviä muutoksia. Lentotoiminta-asetukseen on tullut päivityksiä, tuoreimmat löydät täältä.

Lue lisää

Harrasteilmailun turvallisuusseminaari Lentoon!

Ilmailu - 18.11.2016

Seminaarissa käsiteltiin ajankohtaisia asioita säädösrintamalta, oppeja kuluneelta lentokaudelta, hyppylentotoiminnan ja omavalvonnan periaatteita.

Lue lisää

Suomi tarjoaa hyvän alustan meriklusterin visioiden toteuttamiseen

Kolumnit - Merenkulku - 27.10.2016

Suomen lainsäädäntö ja määräykset mahdollistavat pitkälle viedyt automaatiokokeilut ja digitalisaation myös merenkulussa. Alan kansaivälisetkin toimijat ovat tervetulleita hyödyntämään merellistä tietoamme ja osaamistamme.

Lue lisää

Trafi toimii aktiivisesti EU:n Itämeri-strategian toteuttamisessa

Merenkulku - 27.10.2016

EU:n Itämeri-strategian tavoitteena on meren pelastaminen, alueen yhdistäminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Trafi koordinoi strategian meriturvallisuutta edistävää politiikka-alaa.

Lue lisää

Talvimerenkulun tutkimus vilkasta

Merenkulku - 27.10.2016

Ensi vuoden hankehaussa on kiinnitetty erityistä huomiota laivojen energiatehokkuutta koskevan EEDI -indeksin ja jääluokkasääntöjen minimikonetehovaatimusten yhteensovittamiseen.

Lue lisää

Hätätilannetehtävistä suoriutuminen kansainvälisen liikenteen aluksilla

Merenkulku - 27.10.2016

Kansainvälinen sääntely on terveydentilaan ja suorituskykyyn liittyvissä asioissa kiristynyt ja suunnan odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Hakemusruuhka pätevyyskirjoissa – osa merenkulkijoista hakenut turhaan lisäpätevyystodistusta

Merenkulku - 27.10.2016

Hakemusruuhkan takia kurssitodistukset on pidettävä mukana aluksilla niin kauan, kunnes uusi lisäpätevyystodistus on ehtinyt tulla.

Lue lisää