Organisaatioasiakkaat voivat nyt maksaa laskulla Trafin sähköisessä asiointipalvelussa

Yleistä - 21.05.2018

Trafi on ottanut käyttöön maksullisten tapahtumien laskutuksen yritysasiakkaille Trafin sähköisissä asiointipalveluissa. Laskutusvaihtoehtoja on kaksi: organisaatiolaskutus tai toimipaikkalaskutus.

Lue lisää

Ultrakeveiden lentokoneiden MTOM-korotus etenee

Ilmailu - 01.03.2018

Trafi valmistelee parhaillaan määräyshankepäätöstä, jossa päivitetään nykyiset määräykset ottamaan huomioon myös uudet opt-out ultrat, sekä mahdollisuuden nykyisen kaluston päivittämisestä opt-out ultriksi.

Lue lisää

Suomen ilmailun turvallisuussuunnitelma on päivitetty

Ilmailu - 01.03.2018

Suomen ilmailun turvallisuussuunnitelma FPAS 2018–2022 sisältää sekä Trafia että toimijoita velvoittavia konkreettisia toimenpiteitä ilmailumme turvallisuuden ylläpitämiseksi ja edelleen kehittämiseksi.

Lue lisää

DTO-koulutusvaatimusten käyttöönotto Suomessa

Ilmailu - 27.02.2018

Nykyisten ATO-koulutusorganisaatiovaatimusten rinnalle ollaan julkaisemassa kevyempiä DTO (declared training organisation) vaatimuksia. Ne tulevat ensimmäisessä vaiheessa koskemaan lentokoneilla ja helikoptereilla annettavaa PPL- ja LAPL-koulutusta, ja myöhemmin myös purjelentokoneilla ja ilmapalloilla annettavaa lentokoulutusta.

Lue lisää

Taitolentokelpuutuksen ja purjelentokoneen hinauskelpuutuksen siirtymäajat päättyvät

Ilmailu - 26.02.2018

Taitolentokelpuutuksen sekä purjelentokoneen hinauskelpuutuksen ja mainoshinauskelpuutuksen siirtymäajat päättyvät ja määräysten FCL.800 ja FCL.805 soveltaminen alkaa 8.4.2018. Tämän myötä liite II koneilla saa kouluttaa vain kansallisia kelpuutuksia varten.

Lue lisää

Lentotoimintamääräysten uudet siirtymäajat

Ilmailu - 25.02.2018

Ilmapalloja koskevat uusitut lentotoimintavaatimukset ovat julkaisua vaille valmiit. Koska alkuperäinen soveltamispäivämäärä olisi jo huhtikuussa 2018, siirretään soveltamista vuodella eteenpäin, jotta uusien määräysten käyttöönottoon saadaan riittävästi aikaa. Myös purjelennon toimintavaatimusten soveltamiseen on tulossa jatkoaikaa, sillä ko. vaatimusten muokkaustyö on vielä kesken.

Lue lisää

Ilmailun radiopuhelinliikenteen sanontoihin muutoksia

Ilmailu - 23.02.2018

Yhteisten eurooppalaisten SERA-lentosääntöjen päivityksen yhteydessä lentosääntöihin on lisätty ilmailun radiopuhelinliikenteen sanonnat SERAn uutena jaksona 14 ”Puheviestintämenetelmät”. SERAn muutosten edellyttämät muutokset Suomessa sovellettavia lentosääntöjä koskevaan ilmailumääräykseen on valmisteltu lausuntokierrokselle lähettämistä varten kevään 2018 kuluessa.

Lue lisää

Autoilija-sovelluksen testaajat tyytyväisiä

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 07.02.2018

Autoilija-sovellus ja sen mobiiliajokortti ovat olleet noin tuhannella iPhone-käyttäjällä testauksessa pari kuukautta. Lähes 80 prosenttia testaajista suosittelisi Autoilijaa ystävilleen.

Lue lisää

Katsastusajankohdasta rullaava – päätä itse, milloin katsastat autosi

Tieliikenne - 06.02.2018

Uusi katsastussääntely harventaa henkilö- ja pakettiautojen määräaikaiskatsastusväliä nykyisestä. Uudistus tuo myös mahdollisuuden vaikuttaa oman auton katsastusajankohtaan.

Lue lisää

Trafi on nimennyt merialueet öljysäiliöalusten välisiä öljylastin siirtoja varten

Merenkulku - 05.02.2018

Suomenlahdelta ja Porvoon edustalta on nimetty merialueet mahdollisia öljysäiliöalusten välisiä öljylastin siirtoja varten. Paikat on valittu hyvän torjuntavalmiuden perusteella.

Lue lisää

Ajankohtaista Suomen ilmailun turvallisuudenhallinnassa

Ilmailu - 05.02.2018

Suomen ilmailun turvallisuussuunnitelma päivittyy helmikuussa. FPAS 2018–2022 sisältää listan Trafia ja toimijoita velvoittavia konkreettisia toimenpiteitä ilmailumme turvallisuuden ylläpitämiseksi ja edelleen kehittämiseksi. Maaliskuussa toimijoille on luvassa työpajapäivä riskienhallinnasta ja sen vaikuttavuuden seurannasta.

Lue lisää

Trafin sähköiset palvelut ovat suosittuja

Liikenteen tieto - Yleistä - 05.02.2018

Trafin sähköisten palvelut kattavat jo 50 palvelua. Näitä palveluja käytettiin viime vuonna yhteensä yli 5 miljoonaa kertaa.

Lue lisää