Avointa dataa myös venerekisteristä

Liikenteen tieto - Merenkulku - 01.06.2015

Trafi mahdollistaa uuden liiketoiminnan syntymistä avaamalla rekisteritietojaan. Kesäkuun alussa avattiin vesikulkuneuvojen tekniset tiedot ja päivitettiin jo aikaisemmin julkaistuja ajoneuvotietoja.

Lue lisää

Polkemalla kestävyyttä käytäntöön

Kolumnit - Tieliikenne - Yleistä - 15.05.2015

Trafi haastoi opiskelijat miettimään keinoja Helsingin ilmanlaadun parantamiseksi rajoittamatta liikennettä pakkokeinoin.

Lue lisää

Trafin uusi organisaatio tukee strategian toteuttamista

Yleistä - 21.04.2015

Trafin uusi organisaatio tuli voimaan 13.4.2015. Organisaatiouudistuksen tavoitteena on edistää ja tukea viime vuonna päivitetyn strategian toteuttamista.

Lue lisää

Käyttäjien tarpeita vastaava tieliikenne

Tieliikenne - Yleistä - 21.04.2015

Tieliikennejohtaja Marko Sillanpään tehtävänä on huolehtia tieliikenteen kokonaisvaltaisesta seurannasta ja kehittämisestä Trafissa. Tulevaisuuden tieliikenne on tehokkaampaa, turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää. Tavoitteena on, että tieliikenne vastaa entistä paremmin käyttäjien tarpeisiin.

Lue lisää

Ajokortin hankkimisesta sujuvampaa

Tieliikenne - 20.04.2015

Ajokorttitoimivalta siirtyy poliisilta Trafille vuoden 2016 alussa. Jatkossa kaikki ajokorttiin, -lupiin ja tutkintoihin liittyvät asiat hoidetaan Trafissa. Siirto tehostaa ajokortin ja sen hankkimiseen liittyviä palveluita sekä säästää kustannuksia.

Lue lisää

Mahdollistaminen edellyttää toimintaympäristön ja toimijoiden syvää tuntemista

Kolumnit - Yleistä - 07.04.2015

Trafin rooli viranomaisena on mahdollistaa ja sitä meiltä todella odotetaan. Mahdollistamme uutta liiketoimintaa, uudenlaisia palveluita ja siten edistämme hyvinvointia ja kilpailukykyä. Tärkeä osa mahdollistavan viranomaisen toimintaa on turhan sääntelyn purkaminen.

Lue lisää

Uusi työkalu onnettomuusaluksen ja meripelastuksen väliseen viestintään

Merenkulku - 31.03.2015

Paraikaa on viimeisteltävänä Vessel TRIAGE -luokittelumenetelmä, joka arvioi kauppa-alusten riskitasoa onnettomuustilanteissa. Uudenlainen arviointityökalu tulee helpottamaan onnettomuusaluksen ja meripelastuksen välistä viestintää.

Lue lisää

Autokauppa helpottuu – jatkossa ajoneuvon rekisteröinti onnistuu sähköisesti

Tieliikenne - 30.03.2015

Trafin sähköiset palvelut laajenevat. Jatkossa rekisteri-ilmoituksen voi tehdä trafi.fi-sivuilla tai vakuutusyhtiöiden sähköisissä palveluissa. Muutos helpottaa asiointia, säästää kustannuksia sekä parantaa yritysten tarjoamia rekisteröintiin liittyviä palveluja.

Lue lisää

Laivatyöntekijän kunto koetuksella hätätilanteissa

Merenkulku - 26.03.2015

Laivalla työskentelevien kunto joutuu kovalle koetukselle poikkeustilanteissa, kuten karilleajossa, tulipalossa tai törmäyksessä. Pelastustoimien kuormitus vastaa ajoittain jopa erittäin raskasta työtä, osoittavat tuoreen SeaFit-tutkimuksen tulokset.

Lue lisää

Jatkokoulutus tehostaa ammattikuljettajan toimintaa

Tieliikenne - 26.03.2015

Lakisääteinen jatkokoulutus ammattikuljettajille parantaa ajokäyttäytymistä ja tuo kuljetusyritykselle kustannushyötyä.

Lue lisää

Automaattiautokokeilut tulevat - bitit valloittavat perinteistä infraa

Kolumnit - Yleistä - 19.03.2015

Tieliikennejohtaja Marko Sillanpää käsittelee kolumnissaan liikenteen ja tiedon sidonnaisuuksia erityisesti automaattiautokokeiluiden näkökulmasta.

Lue lisää