Rohkeasti tulevaisuutta muokkaamaan - tieto ja viestintä ovat kiinteä osa liikennepolitiikkaa

Kolumnit - Yleistä - 14.03.2015

Trafin toimialajohtaja Mia Nykopp pohtii kolumnissaan tiedon ja liikenteen kiinteää suhdetta unohtamatta rohkeaa vaikuttamista tulevaisuuteen.

Lue lisää

Digitaalisuus on tehnyt tiedosta viidennen liikennemuodon

Kolumnit - Yleistä - 11.03.2015

Tiedon merkitys liikenteessä ja yhteiskunnassa on kasvanut ja kasvaa edelleen. Trafi haluaa olla mukana kehittämässä digitaalista Suomea. ”Digitalisaatio ulottuu väkisin joka paikkaan. Tulevaisuudessa autot ja liikkujat nimenomaan keskustelevat eli viestivät toisilleen”, toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Lue lisää

Trafin uusi tietojohtaja kehittää digitaalista Suomea

Liikenteen tieto - Yleistä - 19.02.2015

Tiedon merkitys liikenteessä ja yhteiskunnassa on kasvanut ja kasvaa edelleen. Trafi haluaa olla mukana kehittämässä digitaalista Suomea ja varmistaa, että Trafin tietovarannot vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin. Tietojohtajan tehtävä on osa tätä kehitystä. Juha Kenraali on nimitetty Trafin tietojohtajan tehtävään 1.1.2015.

Lue lisää

Suomalaiset tuntevat matkustajan oikeudet vielä heikosti

Ilmailu - Merenkulku - Rautatiet - Tieliikenne - 19.02.2015

Matkustajan oikeudet tuntee 25 prosenttia suomalaisista, kun EU-alueella oikeudet tuntee keskimäärin 29 prosenttia kansalaisista. Parhaiten tunnetaan lentomatkustajan oikeudet.

Lue lisää

Mitä mukaan lennolle?

Ilmailu - 19.02.2015

Tiesitkö, että EU-alueen ulkopuolelta ostettujen tax-free nesteiden kuljettaminen EU-alueen jatkolennoille on nyt mahdollista, mutta ruumaan menevään matkalaukkuun ei saa pakata tulitikkuja?

Lue lisää

Venemessuilla pysyttiin pinnalla

Merenkulku - 19.02.2015

Helsingin Ymmerstan koulun 4. luokkalaiset tutustuivat Trafin messuosastoon Vene Båt 2015 -messuilla. Trafin asiantuntija Ville Räisänen kertoi koululaisille pelastusliivien hyödyistä Yrmy-pelin avulla, jota 4. luokkalaiset pääsivät kokeilemaan. iPad-peli opettaa, miten pelastusliivit pitävät Yrmyn pinnalla.

Lue lisää

Kohti ketterämpää valvontaa

Ilmailu - Merenkulku - Rautatiet - Tieliikenne - Yleistä - 19.02.2015

Trafi siirtyy säännöllisin väliajoin tehtävästä valvonnasta yhä enemmän suoritus- ja riskiperusteiseen valvontamalliin. Trafin uudistetut toimintamallit ja valvontaperiaatteet on vastikään julkaistu verkkosivuilla.

Lue lisää

Uusi rikkidirektiivi parantaa ilmanlaatua

Merenkulku - 19.02.2015

Itämerellä seilaavien laivojen polttoaine saa tammikuun alusta lähtien sisältää enintään 0,1 prosenttia rikkiä. Uusi rikkidirektiivi laskee sallitun rikkipitoisuuden rajan kymmenekseen entisestä. Trafi jakaa valvonnan yhteydessä aluksille myös tietoa rikkidirektiivistä.

Lue lisää

Trafi aloitti kyselytunnit Facebookissa

Tieliikenne - Yleistä - 18.02.2015

Inkeri ja Jussi vastaavat kysymyksiin joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko pidettävillä kyselytunneilla.

Lue lisää

Uusi veneen rekisteröintitodistus kiinnostaa venemessuilla

Merenkulku - Tapahtumat - 11.02.2015

Venemessujen aikana voi käydä täydentämässä veneen teknisiä tietoja Trafin osastolla 4b41 ja samalla saa ilmaiseksi uuden rekisteröintitodistuksen.

Lue lisää

Suorituskykyinen liikennejärjestelmä on hyvinvoinnin perusta

Yleistä - 09.12.2014

Trafin toimintaa ohjaa visio vastuullisesta liikenteestä. Toimimme sen puolesta, että yhteiskunnassa ihmiset, tavarat ja tieto kulkevat turvallisesti, kestävästi ja sujuvasti. Suorituskykyinen liikennejärjestelmä luo perustan yhteiskunnan hyvinvoinnille ja kilpailukyvylle.

Lue lisää

Harrasteilmailijat kehittävät turvallisuutta yhdessä

Ilmailu - 09.12.2014

Harrasteilmailun turvallisuuden parantamiseksi käynnistettiin Trafissa marraskuussa kehittämisprojekti.

Lue lisää