Mahdollistaminen edellyttää toimintaympäristön ja toimijoiden syvää tuntemista

Kolumnit - Yleistä - 07.04.2015

Trafin rooli viranomaisena on mahdollistaa ja sitä meiltä todella odotetaan. Mahdollistamme uutta liiketoimintaa, uudenlaisia palveluita ja siten edistämme hyvinvointia ja kilpailukykyä. Tärkeä osa mahdollistavan viranomaisen toimintaa on turhan sääntelyn purkaminen.

Lue lisää

Uusi työkalu onnettomuusaluksen ja meripelastuksen väliseen viestintään

Merenkulku - 31.03.2015

Paraikaa on viimeisteltävänä Vessel TRIAGE -luokittelumenetelmä, joka arvioi kauppa-alusten riskitasoa onnettomuustilanteissa. Uudenlainen arviointityökalu tulee helpottamaan onnettomuusaluksen ja meripelastuksen välistä viestintää.

Lue lisää

Autokauppa helpottuu – jatkossa ajoneuvon rekisteröinti onnistuu sähköisesti

Tieliikenne - 30.03.2015

Trafin sähköiset palvelut laajenevat. Jatkossa rekisteri-ilmoituksen voi tehdä trafi.fi-sivuilla tai vakuutusyhtiöiden sähköisissä palveluissa. Muutos helpottaa asiointia, säästää kustannuksia sekä parantaa yritysten tarjoamia rekisteröintiin liittyviä palveluja.

Lue lisää

Laivatyöntekijän kunto koetuksella hätätilanteissa

Merenkulku - 26.03.2015

Laivalla työskentelevien kunto joutuu kovalle koetukselle poikkeustilanteissa, kuten karilleajossa, tulipalossa tai törmäyksessä. Pelastustoimien kuormitus vastaa ajoittain jopa erittäin raskasta työtä, osoittavat tuoreen SeaFit-tutkimuksen tulokset.

Lue lisää

Jatkokoulutus tehostaa ammattikuljettajan toimintaa

Tieliikenne - 26.03.2015

Lakisääteinen jatkokoulutus ammattikuljettajille parantaa ajokäyttäytymistä ja tuo kuljetusyritykselle kustannushyötyä.

Lue lisää

Automaattiautokokeilut tulevat - bitit valloittavat perinteistä infraa

Kolumnit - Yleistä - 19.03.2015

Tieliikennejohtaja Marko Sillanpää käsittelee kolumnissaan liikenteen ja tiedon sidonnaisuuksia erityisesti automaattiautokokeiluiden näkökulmasta.

Lue lisää

Rohkeasti tulevaisuutta muokkaamaan - tieto ja viestintä ovat kiinteä osa liikennepolitiikkaa

Kolumnit - Yleistä - 14.03.2015

Trafin toimialajohtaja Mia Nykopp pohtii kolumnissaan tiedon ja liikenteen kiinteää suhdetta unohtamatta rohkeaa vaikuttamista tulevaisuuteen.

Lue lisää

Digitaalisuus on tehnyt tiedosta viidennen liikennemuodon

Kolumnit - Yleistä - 11.03.2015

Tiedon merkitys liikenteessä ja yhteiskunnassa on kasvanut ja kasvaa edelleen. Trafi haluaa olla mukana kehittämässä digitaalista Suomea. ”Digitalisaatio ulottuu väkisin joka paikkaan. Tulevaisuudessa autot ja liikkujat nimenomaan keskustelevat eli viestivät toisilleen”, toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Lue lisää

Trafin uusi tietojohtaja kehittää digitaalista Suomea

Liikenteen tieto - Yleistä - 19.02.2015

Tiedon merkitys liikenteessä ja yhteiskunnassa on kasvanut ja kasvaa edelleen. Trafi haluaa olla mukana kehittämässä digitaalista Suomea ja varmistaa, että Trafin tietovarannot vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin. Tietojohtajan tehtävä on osa tätä kehitystä. Juha Kenraali on nimitetty Trafin tietojohtajan tehtävään 1.1.2015.

Lue lisää

Suomalaiset tuntevat matkustajan oikeudet vielä heikosti

Ilmailu - Merenkulku - Rautatiet - Tieliikenne - 19.02.2015

Matkustajan oikeudet tuntee 25 prosenttia suomalaisista, kun EU-alueella oikeudet tuntee keskimäärin 29 prosenttia kansalaisista. Parhaiten tunnetaan lentomatkustajan oikeudet.

Lue lisää

Mitä mukaan lennolle?

Ilmailu - 19.02.2015

Tiesitkö, että EU-alueen ulkopuolelta ostettujen tax-free nesteiden kuljettaminen EU-alueen jatkolennoille on nyt mahdollista, mutta ruumaan menevään matkalaukkuun ei saa pakata tulitikkuja?

Lue lisää

Venemessuilla pysyttiin pinnalla

Merenkulku - 19.02.2015

Helsingin Ymmerstan koulun 4. luokkalaiset tutustuivat Trafin messuosastoon Vene Båt 2015 -messuilla. Trafin asiantuntija Ville Räisänen kertoi koululaisille pelastusliivien hyödyistä Yrmy-pelin avulla, jota 4. luokkalaiset pääsivät kokeilemaan. iPad-peli opettaa, miten pelastusliivit pitävät Yrmyn pinnalla.

Lue lisää