Lisää palvelua ja valinnan vapautta katsastukseen

Tieliikenne - 28.08.2014

Uuden katsastuslain myötä ajoneuvojen katsastuksessa on siirrytty uuteen toimintamalliin, joka edistää yhden luukun periaatetta.

Lue lisää

Maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen viranomaisyhteistyö

Merenkulku - 28.08.2014

Merelliset toimijat -yhteistyö (METO) on ainutlaatuinen toimintamalli, josta monet muut valtiot ovat olleet kiinnostuneita kansainvälisillä foorumeilla.

Lue lisää

Tieto on liikenteen kehityksen tukijalka – ja uusi polttoaine

Liikenteen tieto - 28.08.2014

Tietoa on aina ollut, mutta sen määrän absoluuttinen kasvu ja digitalisointi ovat tuoneet tiedon merkityksen uudelle tasolle. Tieto on noussut perinteisen infrastruktuurin rinnalle alustana, jolle liikkumisen palvelut tulevaisuudessa rakentuvat.

Lue lisää

Vastuullinen liikenne – rohkeasti yhdessä

Yleistä - 28.08.2014

Trafin toimintaa ohjaa visio vastuullisesta liikenteestä. Tätä tavoitetta keväällä Trafissa tehty strategian uudistaminen vahvisti entisestään. Strategiaprosessimme aikana ravistelimme vanhoja toimintamalleja, etsimme uusia näkökulmia ja uudenlaisia toimintatapoja. Trafin strategia vastaa nykyhetken lisäksi myös tulevaisuuden liikenteen tarpeisiin.

Lue lisää

Ilmailun uusi aikakausi: miehittämättömät ilma-alukset

Ilmailu - 17.06.2014

Tulevaisuudessa miehittämättömät ilma-alukset mullistavat palveluita ja yhdistettynä erilaisiin teknologisiin ratkaisuihin tuovat lisää mahdollisuuksia.

Lue lisää

Liikennelabra avaa tietoa

Liikenteen tieto - 03.06.2014

Avoin data mahdollistaa uusia palveluja liikenteen ja liikkumisen kehittämiseksi.

Lue lisää

Palautteen avulla paremmaksi kuljettajaksi

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 03.06.2014

Nuorten kuljettajien turvallisuuden parantaminen on ollut asia, johon Trafi on pyrkinyt löytämään aktiivisesti ratkaisuja muun muassa Trafisafe-hankkeella.

Lue lisää

Wihlman: Tiedosta on tullut meille viides liikennemuoto

Liikenteen tieto - Yleistä - 03.06.2014

Tieto on muokannut liikennepuolen ajattelua aivan uudella tavalla. Älyliikenteen tuomat mahdollisuudet nostavat yhä kiihtyvässä määrin tiedon merkitystä uudenlaisen liikenteen luomisessa. Trafi haluaa motivoida ihmisiä ja yrityksiä rohkeisiin, vastuullisiin ja uudenlaisiin valintoihin liikenteessä.

Lue lisää