Ajankohtaista Suomen ilmailun turvallisuudenhallinnassa

Ilmailu - 05.02.2018

Suomen ilmailun turvallisuusohjelman 2018 FASP päivitys julkaistiin 10.1.2018. Nyt FASP 2018 on käännetty myös englanniksi. Tutustu käännökseen Suomen ilmailun turvallisuudenhallinnan sivuilla tai englanninkielisillä Finnish Aviation Safety Programme -sivuilla.

Suomen ilmailun turvallisuussuunnitelma päivittyy helmikuussa

Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on julkaissut vuosipäivityksen Euroopan ilmailun turvallisuussuunnitelmasta (European Plan for Aviation Safety EPAS 2018–2022).  Turvallisuusohjelma FASPin liitteenä 1 oleva Suomen ilmailun turvallisuussuunnitelma FPAS päivitetään vuosittain EPASin sekä Suomen ilmailun riskienhallinnassa tunnistettujen toimenpidetarpeiden pohjalta. Parhaillaan päivitettävä FPAS 2018–2022 vahvistetaan 14.2. ja julkaistaan pian sen jälkeen. FPAS 2018–2022 sisältää listan Trafia ja toimijoita velvoittavia konkreettisia toimenpiteitä ilmailumme turvallisuuden ylläpitämiseksi ja edelleen kehittämiseksi. Toimijoiden on käsiteltävä turvallisuussuunnitelman heitä koskevat toimenpiteet.

Ilmailun riskienhallinta ja sen vaikuttavuuden seuranta -työpajapäivä

Trafin järjestää vuorovaikutteisen työpajapäivän 13.3.2018 Helsingissä. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Messukeskus.

Tilaisuus järjestetään osana Trafin Riskienhallintakampanjaa ja on tarkoitettu ilmailun organisaatioille tukemaan organisaatioiden omaa turvallisuudenhallintatyötä. Osallistujiksi toivotaan turvallisuudenhallinnan vastuutahoja ja työpajojen osa-alueiden ammattilaisia.

Työpajapäivän tavoitteena on löytää käytännönläheisiä ja hyödyllisiä mittareita toimijoiden käyttöön. Työpajoissa käydään läpi riskienhallinnan ja suorituskyvyn mittaamisen velvoitteet ja hyödyt sekä päivitetään ja luodaan 1.1.2019 voimaan tulevia kansallisia mittareita (FASPin liite 2 päivitys).

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 23.2.2018. Tilaisuus on maksuton.
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet osoitteessa www.trafi.fi/tilaisuudet/SPItyopaja.

 

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Heli Koivu, heli.koivu(at)trafi.fi, p. 029 5346 200