Liikennelabran näyttelyalue kiinnosti Tiedosta palveluja -seminaarissa

Liikenteen tieto - 24.03.2017

Näyttelyssä oli mukana seitsemän Liikennelabra-kumppania.

Lue lisää

Digitalisaatio läpäisee lähivuosina koko liikennejärjestelmän

Kolumnit - Liikenteen tieto - 07.12.2016

Liikenne ja liikkuminen muuttuvat kovaa vauhtia ja liikenteen markkinat kehittyvät, kun uudet palvelut ja tekninen kehitys muokkaavat paitsi liikkumistarpeita myös liikkumisen tapoja.

Lue lisää

Trafin avoin data mahdollistaa palvelujen tuottamisen

Liikenteen tieto - 19.09.2016

Avointa dataa hyödyntämällä voidaan toteuttaa paljon erilaisia liikenteeseen liittyviä palveluja. Trafi ei tuota palveluja itse, vaan mahdollistaa Trafin tietoon perustuvan liiketoiminnan syntymisen.

Lue lisää

Liikennelabrassa edistetään liikenneinnovaatioiden toteutumista

Liikenteen tieto - 19.09.2016

Automaattiautoja tieliikenteeseen, yhteiskäyttöautoratkaisuja autoilijoille, uusia mobiilisovelluksia veneilijöille ja multikopterien lennättäjille. Muun muassa näiden innovaatioiden toteutumista edistetään Liikennelabran yhteistyöfoorumissa.

Lue lisää

Sähköinen asiointi lisääntyy koko ajan

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 24.05.2016

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin Trafin sähköiset asiointipalvelut, ja itsepalveluna tehdyt ajoneuvojen rekisteri-ilmoitukset ovat kasvussa myös vakuutusyhtiöiden itsepalvelukanavissa. Sähköisten asiointikanavien käyttömäärien oletetaan kasvavan edelleen, mutta katsastustoimipaikat ovat vielä tärkeä henkilöpalvelukanava.

Lue lisää

Trafin katsaukset päivittyvät useita kertoja vuodessa

Liikenteen tieto - Merenkulku - Rautatiet - Tieliikenne - Yleistä - 23.05.2016

Trafi tiedottaa yhä tiuhemmin ja laajemmin liikenteen turvallisuuden ja ympäristön tilasta julkaisemalla katsauksia Trafin sivuilla.

Lue lisää

Ammattimerenkulun tiedoille sähköinen järjestelmä

Liikenteen tieto - Merenkulku - 23.05.2016

Trafi on ottanut käyttöön uuden järjestelmän, jossa käsitellään ammattimerenkulun pätevyyskirjoja ja lisäpätevyystodistuksia. Järjestelmässä ylläpidetään myös merimiesrekisteriä.

Lue lisää

Liikennelabra on ikkuna Suomen liikennekokeiluihin

Liikenteen tieto - Yleistä - 23.05.2016

Trafi on mukana mahdollistamassa digitaalisten liikkumispalveluiden ekosysteemin syntymistä. Suomi haluaa olla digitaalisten ja innovatiivisten liikenne- ja logistiikkapalveluiden koekenttä – liikennelabra.

Lue lisää

Tietoa Trafin tiedosta – tietotilinpäätös vuodelta 2015 on julkaistu

Liikenteen tieto - Yleistä - 23.05.2016

Trafin tietovarantoja hyödynnetään nyt enemmän kuin koskaan. Viime vuonna Trafi luovutti yrityksille ja muille viranomaisille noin 500 miljoonaa tietoyksikköä, ja Trafin avointa dataa on ladattu jo yli 200 miljardia tietoriviä.

Lue lisää

Matkapuhelinverkkoa kokeillaan tieliikenteen vaaranpaikoista viestimiseen

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 01.02.2016

Ensi keväänä kuljettajat pääsevät kokeilemaan tiedonvälitystä matkapuhelinverkon avulla tieliikenteen vaaranpaikoista. Trafin, Liikenneviraston ja HERE:n yhteinen NordicWay, Coop -kokeiluhanke auttaa valmistautumaan mm. uudentyyppisiin liikenteen palveluihin ja tieliikenteen automaatioon.

Lue lisää