Liikennelabrassa edistetään liikenneinnovaatioiden toteutumista

Liikenteen tieto - 19.09.2016

Trafin luotsaama Liikennelabra toimii julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöfoorumina liikkumisen ja logistiikan kokeiluille sekä Suomen testialueille. Yhteistyöfoorumissa tavoitellaan uusia liikennemuotovapaita innovaatioita ja tuetaan uudentyyppisen liiketoiminnan syntymistä.

Liikennelabrassa edistetään Suomen kokeilukulttuuria

”Suomi tarvitsee foorumin, jossa vaihdamme tietoja ja osaamista, löydämme synergioita eri toimijoiden välillä ja jota yritykset pystyvät hyödyntämään ilmaiseksi. Liikenteen palveluiden osalta tämä foorumi on Liikennelabra. Kuvailisinkin Liikennelabraa sateenvarjoksi, jonka alla toimijat voivat markkinoida omia kokeilujaan ja hankkeitaan”, kuvailee Liikennelabran vetäjä, Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

”Liikennelabrassa pystymme auttamaan yrityksiä tarjoamalla heille apua liikennelainsäädännön tulkintaan ja juridisiin ongelmiin. Lisäksi pystymme tarjoamaan yritysten kokeiluille näkyvyyttä eri viestintäkanavien ja tapahtumien kautta”, kertoo Kenraali.

Yhdessä teemme Suomesta Liikennelabran

Liikennelabran ydinryhmä laajenee syksyn aikana. Mukaan on kutsuttu alan keskeiset toimijat niin julkiselta kuin yksityiseltäkin puolelta.

”Haluamme koota ydinryhmään kaikki keskeiset alueelliset ja paikalliset toimijat. Liikennelabran ydinryhmässä mukana olevat toimijat pääsevät vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan liikenteeseen liittyviä kokeilu- ja testaustoimintaa Suomessa kehitetään”, sanoo Kenraali.  

Liikennelabran ydinryhmän kokoonpano vahvistuu lähiaikoina. Uudella kokoonpanolla kokoonnutaan ensimmäisen kerran lokakuun alkupuolella.

Liikennelabralaisia esillä Trafin sidostyhmätilaisuudessa 14.10. Finlandia-talossa

Trafin Liikennelabran kokeiluhankkeiden ja testialueiden edustajat esittelevät toimintaansa Trafin vuosittaisen sidosryhmätilaisuuden yhteydessä.

”Viime vuonna tilaisuus keräsi Finlandia-talolle noin 400 kuulijaa, joten Liikennelabrassa mukana olevat saavat seminaarissa omalle toiminnalleen näkyvyyttä. Samalla heillä on mahdollisuus verkostoitua liikenennealan vaikuttajien kanssa”, kertoo Kenraali.

 

Lisätietoja:
tietojohtaja Juha Kenraali, juha.kenraali@trafi.fi, p. 029 5347 162

www.trafi.fi/liikennelabra
Seuraa aihetta Twitterissä @liikennelabra