Pohjonen Group kehittää rahdin kuljetusta droneilla

Ilmailu - Liikenteen tieto - 30.08.2017

Pohjonen Groupin toimitusjohtaja Teemu Pohjosen mukaan yrityksen seuraavien viiden vuoden visiona on kehittää drone, joka kykenee lennättämään 1 000 kilon painoista rahtia 1 000 kilometriä. Tällaisen ilma-aluksen etuna on, että suurta lentokenttäinfrastruktuuria ei tarvita. Yritys kehittää myös keskitettyä ohjausjärjestelmää, joka mahdollistaa 250 ilma-aluksen ohjaamisen samaan aikaan.

Karstulaan rakenteilla ensimmäinen siirrettävä lentokenttä

Liikennelabra vieraili Karstulan testiympäristössä, jossa Pohjonen Group esitteli konseptiaan. Karstulassa kehitetään parhaillaan omaa miehittämätöntä ilma-alusta ja sen käytön edellyttämiä järjestelmän osia.

Pohjonen-konsernin tytäryhtiö Portable Airport Oy on konseptoinut siirrettäviin moduuleihin perustuvan mikrolentokentän. Ensimmäinen kenttä on rakenteilla Karstulaan. Kyseistä lentokenttää käytetään tutkimusympäristönä pienten ja keskisuurten miehittämättömien rahtikoneiden sekä muiden miehittämättömien järjestelmien ja automaattisten logististen ratkaisujen testaamiseen.

Karstulan testiympäristössä on sääsuojia ja runsaasti erämaata. Alueella on myös mahdollista testata kahden lentopaikan välistä lentotoimintaa, lentopaikkojen välinen matka noin 30 kilometriä.

Karstulassa toimii myös Osaamis- ja Teknologiakeskus Ropotti, joka tarjoaa tilat ja laitteet testaukseen. Lisäksi testiympäristö tarjoaa miehittämättömän ja miehitetyn ilmailun toimijoiden verkoston. Alueen palveluihin kuuluu Startup-kiihdyttämöpalvelut, josta löytyy mm. yrityskehitys-, rahoitus-, neuvonta- ja toimitilapalveluita.

Karstulan testiympäristöstä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä yrityskehittäjä Janne Taavitsaiseen p. 044 459 6585.