Trafin tilastohausta löydät faktatietoa ajoneuvojen ja ajokorttien määristä

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 13.12.2017

Trafin tilastohaussa voit tehdä hakuja ajoneuvojen ensirekisteröinti- ja kantatilastoista, ajokorteista tai uusien ajokorttien määristä. Uutuutena tilastohausta löytyy nyt myös käytettynä maahantuotujen ajoneuvojen tilastotiedot, jotka julkaistiin 7.12.2017.

”Hakupalvelussa voit tehdä esimerkiksi taulukoita tai kuvaajia tekemästäsi hausta. Voit myös tallentaa tekemäsi poiminnan esim. Exceliin tai luoda nettilinkin, jonka kautta voit palata hakutuloksiin aina halutessasi”, kertoo Trafin erityisasiantuntija Mika Idman.

Tilastohaut liikennekäytössä olevista ajoneuvoista

Liikennekäytössä olevat ajoneuvot -tilastohausta löytyy neljä erilaista tietokantaa. Kannoista löytyy ajantasainen tieto siitä, kuinka paljon henkilöautoa on juuri nyt liikenteessä. Lisäksi hakupalvelusta voi hakea tietoa siitä, miten liikennekäytössä olevien ajoneuvojen määrät ovat kehittyneet vuosien aikana. Hakuja voi tehdä alueen, merkin, mallin, käyttöönottovuoden tai käyttövoiman mukaan.

Tutustu liikennekäytössä olevat ajoneuvot -tietokantoihin.

Tilastohaut ajoneuvojen ensirekisteröinneistä

Ensirekisteröinnit-tilastohausta löytyy kuusi erilaista tietokantaa. Kannoissa on mm. kuukausittain päivittyvä data siitä, kuinka paljon ja minkä merkkisiä ja mallisia henkilöautoja Suomessa on ensirekisteröity. Tilastotietoa löytyy kuukausi- ja vuositasolla aina vuodesta 2001 alkaen. Hakuja voi tehdä maakunnan, merkin, mallin, käyttövoiman, kuukauden ja vuoden mukaan.

Tutustu ensirekisteröinti-tietokantaan.

Tilastohaut ajokorteista

Ajokortti-tilastohausta löytyy kuukausittain päivittyvä data siitä, kuinka paljon Suomessa on voimassaolevia ajokortteja sekä tietoa siitä, kuinka paljon ajokortteja on toimitettu asiakkaille. Tilastotietoa löytyy vuodesta 2014 alkaen. Hakuja voi tehdä alueen, sukupuolen, iän ja ajokorttiluokan mukaan.

Tutustu ajokortti-tietokantaan.

Tilastohaut käytettynä maahantuoduista ajoneuvoista

Juuri julkaistusta käytettynä maahantuodut ajoneuvot -tilastohausta löytyy kuukausittain päivittyvä data yksittäismaahantuoduista ajoneuvoista. Hakuja voi tehdä ajoneuvoluokan, käyttöönottovuoden, tuontimaan, merkin ja käyttövoiman mukaan. Dataa on vuodesta 2014 alkaen.

Tutustu käytettynä maahantuodut -tietokantaan.