Hätätilannetehtävistä suoriutuminen kansainvälisen liikenteen aluksilla

Merenkulku - 27.10.2016

Kansainvälinen sääntely on terveydentilaan ja suorituskykyyn liittyvissä asioissa kiristynyt ja suunnan odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Hakemusruuhka pätevyyskirjoissa – osa merenkulkijoista hakenut turhaan lisäpätevyystodistusta

Merenkulku - 27.10.2016

Hakemusruuhkan takia kurssitodistukset on pidettävä mukana aluksilla niin kauan, kunnes uusi lisäpätevyystodistus on ehtinyt tulla.

Lue lisää

Luotsauspätevyydet uuteen järjestelmään – hakemusprosessi on muuttunut!

Merenkulku - 27.10.2016

Trafissa on kehitetty uutta pätevyyskirja- ja merimiesrekisterijärjestelmää, johon syksyn aikana on siirretty myös luotsaukseen liittyvät pätevyydet. Käyttöönotto tapahtui lokakuussa.

Lue lisää

Merenkulun päällikönkirjojen kevennetyt siirtymäsäännökset saivat jatkoaikaa

Merenkulku - 19.09.2016

Lähiliikenteen päällikönkirjan, rajoitetun yliperämiehenkirjan ja konepäällikönkirjan uusintaa voi hakea vielä vuoden vaihteen jälkeenkin kevennetyin vaatimuksin. Siirtymäsäännökset haudataan, kun kaikki, joilla on mahdollisuus hakea uusia kirjoja, ovat sen tehneet.

Lue lisää

Väitöskirja meriliikenteen turvallisuusjohtamisesta

Merenkulku - Yleistä - 25.08.2016

Trafin erityisasiantuntija Jouni Lappalainen väitteli kesällä tohtoriksi meriliikenteen turvallisuusjohtamisesta. Lappalainen käsitteli väitöksessään turvallisuusjohtamisjärjestelmän vaikutusta turvallisuuskulttuuriin sekä merimiehen mielipiteitä turvallisuusjohtamisjärjestelmästä.

Lue lisää