Matkustaja-alusyrittäjät kokoontuivat ajankohtaisten asioiden äärelle

Merenkulku - 10.02.2017

Trafin auditorioon kokoontui 19. tammikuuta mukavan kokoinen joukko matkustaja-alusyrittäjiä kuuntelemaan heitä koskevista ajankohtaisista asioista. Tilaisuuden alussa osastopäällikkö Juha-Matti Korsi toivotti kaikki tervetulleeksi tähän jo perinteeksi muodostuneeseen tilaisuuteen. Korsi nosti esityksessään esille muun muassa vuokraveneiden sääntelyn, merionnettomuudet ja turvallisuusmääräykset. Korsi selvensi puheenvuoronsa aikana myös vastaavan turvallisuustason käsitettä.

Tärkeää, että loppuasiakas voi luottaa siihen, että hänen ostamansa matkustuspalvelu on vähintään viranomaisen määrittämällä turvallisuustasolla, Korren esityksessä kerrottiin.

Tulevista katsastusmääräyksestä meripelastuksen uusiin tuuliin

Seuraavana lavalle astunut erityisasiantuntija Juuso Halin kertoi uusista katsastusmääräyksistä. Halin nosti esiin luonnosvaiheessa olevasta katsastusmääräyksestä muun muassa sen, miten katsastuksia tullaan hakemaan Trafin valtuuttamilta luokituslaitoksilta. Halin tarkensi myös eri veneluokilta, kuten vuokraveneiltä, ammattiveneiltä ja kalastusveneiltä, vaadittavia katsastuksia.

Rajavartiolaitoksen komentaja Petteri Leppänen käänsi yleisön katseen kohti meripelastusta. Esityksessään hän esitteli meripelastuksessa käytettäviä ilma-aluksia sekä esitteli teemaan liittyviä uusia kansainvälisiä hankkeita.

Ylitarkastaja Santeri Lunkka puolestaan kertoi ajankohtaisista pätevyys- ja miehitysasiosta, kuten Manilan muutosten siirtymäajan päättymisestä ja tämän vaikutuksista pätevyyshakemusten käsittelyyn.

Lopuksi kehityspäällikkö Kristiina Roivainen avasi yleisölle Trafin riski- ja suorituskykyperusteista toimintamallia ja sen tavoitteita.


Kaikki tilaisuuden esitykset ovat nähtävissä täällä.

Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivät järjestetään Kuopiossa 31.3.2017 (Best Western Hotel Kuopio) Kallavesj´ 2017 -messujen aikaan.