Trafi mahdollistaa automaattiautojen testauksen yleisillä teillä

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 01.02.2016

Tunturi-Lappiin on suunnitteilla maailmanluokan arktinen älyliikenteen testialue. Auroraksi nimetyn testialueen tavoitteena on tehdä Suomesta edelläkävijä liikenteen digitalisaatiossa ja automatisaatiossa sekä robotiikan kehittämisessä.

Lue lisää

Trafi ajokorteista vastaavaksi viranomaiseksi

Tieliikenne - Yleistä - 17.12.2015

Trafi myöntää 1.1.2016 alkaen kaikki tieliikenteen henkilöluvat. Toimivallan siirtäminen yhdelle viranomaiselle helpottaa prosessien kehittämistä jatkossa.

Lue lisää

Toimivallan siirto antaa mahdollisuuksia kehittyä

Tieliikenne - Yleistä - 17.12.2015

Hanna Hakanen johtaa Trafissa Liikenteen toimijat –toimialaa, jossa käsitellään kaikkien liikennemuotojen lupa-, hyväksyntä- ja valvontatehtäviä. Huomio on viime aikoina kiinnittynyt erityisesti ajokorttien ja muiden tieliikenteen henkilölupien siirtoon Trafille.

Lue lisää

Ajovarman palveluneuvojat kouluttautuivat verkossa

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 17.12.2015

Ajokorttilupalveluiden koulutus Ajovarman palveluneuvojille tapahtui enimmäkseen itseopiskeluna verkossa. Koulutusvideoita on tuotettu verkkoon 68 kappaletta ja kirjallisia ohjeita saman verran.

Lue lisää

Ajovarma on valmis käsittelemään ajokortteja ja lupia

Tieliikenne - 17.12.2015

Lupa-asioissa asiakkaita palvelee vuoden vaihteen jälkeen valtakunnallisesti Ajovarman yli sata toimipistettä. Lähes kaikkien ajovarmalaisten toimenkuva laajenee.

Lue lisää