Automaattiautoja teillä ja meillä

Kolumnit - Tieliikenne - 20.09.2016

Tekoäly tarjoaa yhä kehittyneempää tukea asiantuntijatehtävissä toimiville, ja robotiikan sovelluksilla voidaan korvata selkeästi määriteltyjä, aiemmin manuaalisesti hoidettuja tehtäviä tai niiden osia.

Lue lisää

Katsastusalan kehitystä seurataan monipuolisesti

Tieliikenne - 24.05.2016

Katsastustoiminnan lakimuutos mahdollisti autokorjaamojen suorittamat katsastukset kesällä 2014. Trafi seuraa ja arvio lakiuudistuksen tavoitteiden täyttymistä sekä alan kehitystä kokonaisuutena.

Lue lisää

Sähköinen asiointi lisääntyy koko ajan

Liikenteen tieto - Tieliikenne - 24.05.2016

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin Trafin sähköiset asiointipalvelut, ja itsepalveluna tehdyt ajoneuvojen rekisteri-ilmoitukset ovat kasvussa myös vakuutusyhtiöiden itsepalvelukanavissa. Sähköisten asiointikanavien käyttömäärien oletetaan kasvavan edelleen, mutta katsastustoimipaikat ovat vielä tärkeä henkilöpalvelukanava.

Lue lisää

Trafin katsaukset päivittyvät useita kertoja vuodessa

Liikenteen tieto - Merenkulku - Rautatiet - Tieliikenne - Yleistä - 23.05.2016

Trafi tiedottaa yhä tiuhemmin ja laajemmin liikenteen turvallisuuden ja ympäristön tilasta julkaisemalla katsauksia Trafin sivuilla.

Lue lisää

Sähköiset liikkumisvälineet ovat kesähitti

Tieliikenne - 23.05.2016

Uudenlaiset sähköiset liikkumisvälineet tulivat lailliseksi tieliikenteessä vuodenvaihteessa. Osalla välineistä liikutaan jalkakäytävällä ja osalla pyöräteillä.

Lue lisää