Ensimmäiset vastuullisuustodistukset on myönnetty kuljetusyrityksille

Tieliikenne - 13.06.2017

Trafin myöntämä Kuljetusyrityksen vastuullisuustodistus on osoitus vastuullisesta kuljetustoiminnasta. Todistuksen voi saada kuljetusyritys, joka täyttää Trafin vastuullisuusmallin edellytykset. Kuljetusyrityksen vastuullisuus-
todistukset
on myönnetty seuraaville yrityksille:


”Vastuullisuustodistuksen saaminen kertoo siitä, että kuljetusyritys toimii kaikin puolin vastuullisesti ja täyttää vastuullisuusmallin edellytykset”, kertoo kehityspäällikkö Mikko Västilä.

Vastuullisuusmalli on kehitetty Trafin johdolla yhteistyössä kuljetusyritysten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Kuljetusyritykset ja kuljetusten tilaajat voivat hyödyntää vastuullisuusmallia kuljetustoiminnan vastuullisuuden tarkasteluun ja kehityskohteiden tunnistamiseen. Vastuullisuusmallin työkalut ja tukimateriaalit ovat maksuttomasti kaikkien hyödynnettävissä.

Tutkimus ammattiliikenteen vastuullisuudesta on käynnistynyt

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten vastuullisuusnäkökulmat on kuljetusyritystoiminnassa huomioitu.

Tutkimus tarkastelee tiekuljetusalan vastuullisuutta sekä tavara- että henkilöliikenteen osalta. Se koostuu teoriaosuudesta ja kuljetusalaa koskevista taustaselvityksistä sekä kuljetusyrityksille suunnatusta kyselystä. Tutkimus valmistuu vuoden 2017 lopulla ja se uusitaan vuonna 2019.

Trafi hyödyntää tutkimustuloksia vastuullisuusmallin jatkokehityksessä ja vastuullisen ammattiliikenteen edistämisessä laajemminkin. Kuljetusyritykset puolestaan voivat hyödyntää tutkimuksen tuloksia esimerkiksi vertaamalla yrityksen vastuullisuuden osa-alueiden nykytilannetta alan yleiseen tilanteeseen.

Lisätietoja:
asiantuntija Marke Lahtinen, marke.lahtinen@trafi.fi
asiantuntija Arttu Lauhkonen, arttu.lauhkonen@trafi.fi


Tilaa vastuullisuusmallin uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla vastuulliseen kuljetustoimintaan liittyvistä aiheista! Voit tilata vastuullisuusmallin uutiskirjeen lisäksi myös muita Trafin uutiskirjeitä.