Ole edelläkävijä -kampanja tuo konkretiaa vaihtoehtoisten käyttövoimien pohdintaan

Tieliikenne - 18.09.2017

Trafin vaihtoehtoisten käyttövoimien Ole edelläkävijä -kampanja käynnistyy kansainvälisenä nollapäästöpäivänä (zero emision day) 21.9.2017. Kampanjan avulla pyritään lisäämään tietoisuutta vaihtoehtoisista käyttövoimista eli sähkö- ja kaasuautoista, ladattavista hybridiautoista sekä  flexfuel- ja vetyautoista.

”Haluamme tuoda kampanja avulla vaihtoehtoisten käyttövoimien käyttöön liittyvään keskusteluun konkreettia eli ihan käytännön asioita siitä, mitä käyttö maksaa, miten autoja tankataan tai ladataan sekä vievätkö akut tai säiliöt miten paljon tilaa”, kertoo johtava asiantuntija Outi Ampuja.

”Haluamme myös muistuttaa, että omaa liikkumistaan kannattaa tarkastella kokonaisuutena ja miettiä esim. onko auton omistaminen välttämätöntä vai olisiko kannattavampaa hyödyntää erilaisia liikkumisen palveluja, kuten yhteiskäyttöautoja”, vinkkaa  johtava asiantuntija Katja Lohko-Soner.

Kampanjan sivut ovat osoitteessa www.trafi.fi/oleedellakavija. Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #oleedelläkävijä-hashtagin alla ja se linkittyy myös eurooppalaiseen liikkujan viikkoon, jota vietetään 16.–22.9.2017.

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Outi Ampuja, p. 029 534 5276, outi.ampuja@trafi.fi, Twitterissä @OutiAmpuja
johtava asiantuntija Katja Lohko-Soner, p. 029 5346 077, katja.lohko-soner@trafi.fi, Twitterissä @katjalohkosoner