Ole loistava liikenteessä!

Tieliikenne - 19.09.2017

Heijastinta käyttävä ihminen näkyy pimeässä jopa 7 kertaa paremmin kuin ilman heijastinta liikkuva. Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja Trafi haastavat kaikki testaamaan heijastimien näkyvyyttä.

Jaa oma kuvasi somessa ja ilahduta heijastimilla muita

Missä tilanteessa käytät heijastinta tai missä tilanteessa heijastin mielestäsi toimii? Laita hyvät vinkit kiertämään ja jaa oma heijastinkuvasi sosiaalisessa mediassa hashtagilla #oleloistava. Voit twiitata kuvan tai laittaa sen Instagramiin, muista tägätä myös @IUPoliisi ja @Trafi_Finland.

Parhaiden kuvien lähettäjät saavat laittaa hyvän kiertämään ja kertoa, mille koululuokalle, senioritiimille, päiväkotiryhmälle tai harrastusjoukkueelle haluaisivat lähettää omat heijastimet. Muistoksi kuvan lähettäjä ja hyvän kierrättäjä saa Trafin Yrmy-kassin. Heijastintempaus on käynnissä 20.9.–16.10.2017.

”#Oleloistava -kampanjan tarkoituksena on innostaa ihmisiä havainnoimaan heijastimien hyödyllisyyttä ja tietenkin laittaa hyvä kiertämään heijastimien muodossa”, summaavat heijastintempauksen someäänet Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen ja Itä-Uudenmaan poliisin vanhempi konstaapeli Sari Nuolikoski.

Liikenteen antisankari Yrmy muistuttaa myös heijastimen tärkeydestä omalla tavallaan – Katso Yrmy-video.


Lisätietoja:
johtava asiantuntija Jussi Pohjonen,
Trafi, puh. 029 5345 310
viestintäasiantuntija Leena Tapola-Rusanen, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, puh. 029 5436 404