Trafi liittyi ilmastokumppanit-verkostoon

Ilmailu - Merenkulku - Tieliikenne - 26.04.2017

Trafi allekirjoitti huhtikuun lopussa Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän ilmastokumppanisopimuksen ja liittyi näin osaksi yli 60 tahon verkostoa. Mukana on laajasti liikenteen toimijoita muiden tahojen lisäksi. Verkostoon liittyneet tekevät omat sitoumuksensa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

On hienoa, että ilmastokumppanit-verkostoon on saatu mukaan laajasti liikenteen toimijoita, iloitsee Trafin puolesta asiaa urakoinut johtava asiantuntija Katja Lohko-Soner. Näemme, että verkostossa runsaasti potentiaalia erilaisten kestävän liikenteen kokeilujen toteuttamiseksi sekä esimerkiksi vaihtoehtoisten käyttövoimien ja polttoaineiden edistämiseksi eri liikennemuodoissa, jatkaa Lohko-Soner.

Hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, ajoneuvokannan uudistamista ja tieliikenteen vastuullisuutta

Kaikki ilmastokumppanit tekevät omat sitoumuksensa ilmastonmuutoksen hillintään. Trafi pyrkii sitoumuksessaan ajoneuvokannan uudistamiseen, tieliikenteen kuljetusten vastuullisuuden lisäämiseen sekä lento- ja meriliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Roolimme verkostossa voisikin olla eri tahojen tuominen yhteen ja liikenteen tiedon tuottaminen ilmastotavoitteiden edistämiseksi, pohtii Lohko-Soner. 

Trafin sitoumukset ilmastonmuutoksen hillintään:

  • ISO 14001 ja Green Office-sertifioituna virastona olemme sitoutuneet vähentämään liikennejärjestelmästä ja omasta toiminnastamme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.
  • Vuoteen 2020 mennessä tavoitteemme on uudistaa ajoneuvokantaa, lisätä tieliikenteen kuljetusten vastuullisuutta sekä vaikuttaa lento- ja meriliikenteen hiilidioksidipäästöjen kehittymiseen kestävällä tavalla.
  • Seuraamme liikenteen päästöjä liikennejärjestelmän tilakuvassa (www.trafi.fi). Raportoimme omat päästömme WWF:n Ilmastolaskuriin.


Ilmastokumppanit-verkostoon kutsutaan Helsingissä toimivia yrityksiä ja muita organisaatioita, jotka haluavat olla edelläkävijöitä ilmastomuutoksen hillinnässä.

Lisätietoja Trafissa:
johtava asiantuntija Katja Lohko-Soner, katja.lohko-soner@trafi.fi