Trafi satsaa helppoon asiointiin – ajoneuvoverotuksen uudet palvelut tuovat helpotusta autoilijalle

Tieliikenne - 02.02.2018

Ajoneuvoveron voi nyt maksaa suoraan Trafin sähköisessä palvelussa. Veron voi maksaa palvelussa heti kun verolasku näkyy maksettavana.

Palvelun kautta maksettaessa voi olla varma myös siitä, että summa ja viitenumerot ovat oikein, sillä kaikki maksutiedot tulevat maksulle automaattisesti. Maksettu vero näkyy maksettuna saman tien.

Ajoneuvon avoimet verot voi tarkistaa ajoneuvon julkiset verotiedot –palvelusta. Saman palvelun kautta pääsee maksamaan avoimen verolaskun.

Ajoneuvoveronpalautukset suoraan tilille

Auton myyntitilanteessa voi syntyä palautettavaa ajoneuvoveroa, jos ei ole aikeissa ostaa toista autoa myydyn tilalle. Palautettavan ajoneuvoveron määrän voi tarkistaa Trafin oma asiointi -palvelusta. Samassa palvelussa voi myös ilmoittaa tilinumeron palautusta varten.

Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta tulee vähintään 1 000 €:n lisävero

Autojen liikennekäytöstä poistolla ja otolla on mahdollistettu ajoneuvoveron helppo katkaisu tarpeen vaatiessa. Autoilijan on kuitenkin huolehdittava siitä, että liikenteessä oleva auto on ilmoitettu liikennekäyttöön. Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta määrätään lisävero, joka on vähintään 1000 euroa tai 5 kertaa vuotuisen ajoneuvoveron määrä.

Auton liikennekäyttöönotto on maksutonta ja sen voi tehdä helpoiten Trafin sähköisissä palveluissa.

Tiedon siitä, onko auto liikennekäytössä vai ei, voi tarkistaa Trafin julkiset verotiedot -palvelusta rekisterinumeron perusteella. Oman auton tiedot saa tarkistettua Trafin oma asiointi -palveluista. Molemmat palvelut ovat maksuttomia.