Trafin viestit jatkossa Suomi.fi-viestien sähköiseen postilaatikkoon

Tieliikenne - Yleistä - 21.05.2018

Suomi.fi-viestit on valtion tarjoama nopea ja tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. Viestien sähköinen toimittaminen nopeuttaa asiakirjojen saatavuutta ja helpottaa niiden säilyttämistä.

”Trafissa viestien ja asiakirjojen sähköisen toimittamisen uudet palvelut nähdään tärkeänä osana asiakaan digitaalista kokonaispalvelua”, toteaa johtava asiantuntija Maaria Toikka Trafista.  

Muistutus ajokortin voimassaolon päättymisestä

Ensimmäisessä vaiheessa on mahdollista saada sähköinen viesti, joka muistuttaa ajokortin voimassaolon päättymisestä. Muistutuksen lisäksi viesti sisältää ohjeet ajokortin uudistamiseen. Ajokorttimuistutuksen voi saada myös tekstiviestinä, jos on ilmoittanut puhelinnumeronsa Trafin oma asioinnissa ja hyväksynyt siellä viestien vastaanoton.

Trafi toimittaa Viestit-palveluun ensi vaiheessa myös ilmoitukset syntyneistä ajoneuvoveron palautuksista. Tarkoitus on ohjata asiakas ilmoittamaan Trafille tilinumeronsa palautuksen maksamista varten, jos palautusta ei ole voitu hyvittää asiakkaan muiden ajoneuvojen avoimissa veroissa. 

Muistutuksia myös katsastuksesta ja veron maksamisesta

Trafi lähettää jatkossa sähköiseen postilaatikkoon myös muistutusviestejä, esim. ajoneuvon katsastuksesta tai ajoneuvoveromaksusta. Muistutusviestejä lähetetään vain sähköisesti, joten sähköinen postilaatikko kannattaa aktivoida käyttöön Suomi.fi-verkkopalvelussa.

Asiakas voi saada Trafin sekä muiden palvelua käyttävien organisaatioiden viestit sähköisesti antamalla suostumuksensa viestien sähköiseen vastaanottamiseen Suomi.fi-verkkopalvelussa. Sähköisessä postilaatikossa asiakirjat ovat tallennettuina kaksi vuotta, ellei niitä itse poista.

Kaikki viranomaistoimintaan liittyvät asiakirjat toimitetaan jatkossakin paperisena, mikäli asiakas ei ole hyväksynyt viestien sähköistä vastaanottoa. Trafissa arvioidaan, että Viestit-palvelu mahdollistaa miljoonasäästöt valtion paperi- ja postituskuluihin, kun kansalaiset aktivoivat sähköisen postilaatikkonsa käyttöön.


Lisätietoja:

johtava asiantuntija Maaria Toikka, p.  029 5345 339
osastopäällikkö Heidi Rantanen, p.  029 5345 733