Tietoa Trafin tiedosta – tietotilinpäätös vuodelta 2015 on julkaistu

Liikenteen tieto - Yleistä - 23.05.2016

Trafin tietovarantoja hyödynnetään nyt enemmän kuin koskaan. Viime vuonna Trafi luovutti yrityksille ja muille viranomaisille noin 500 miljoonaa tietoyksikköä, ja Trafin avointa dataa on ladattu jo yli 200 miljardia tietoriviä.

Lue lisää

Romutuspalkkio oli piristysruiske autokaupalle

Tieliikenne - Yleistä - 11.04.2016

Autotuojien toimitusjohtajan Tero Kallion mukaan romutuspalkkiokokeilulla saavutettiin loistavia tuloksia. Autokantaa saatiin nuorennettua ja uusien autojen myynti kasvoi.

Lue lisää

Romutuspalkkion ansiosta ostettiin enemmän vähäpäästöisiä autoja

Tieliikenne - Yleistä - 11.04.2016

Romutuspalkkiokokeilussa hankituista uusista autoista yli puolet olisi jäänyt hankkimatta ilman kokeilua. Lähes kolmannes kokeilua hyödyntäneistä olisi valinnut suurempipäästöisen auton ilman kokeilua.

Lue lisää

Romutuspalkkiokokeilu oli suuri menestys

Tieliikenne - Yleistä - 11.04.2016

Romutuspalkkionkokeilun tavoitteena oli uudistaa Suomen iäkästä autokantaa. Kokeilun turvin Suomen teille saatiinkin noin 8 000 vähäpäästöistä uutta autoa.

Lue lisää

Romutuspalkkio toi iloisia asiakkaita romuttamoille

Tieliikenne - Yleistä - 11.04.2016

Jätelaki velvoittaa, että ajoneuvon viimeinen haltija toimittaa sen viralliseen kierrätysjärjestelmään. Suomen Autokierrätyksen kannalta romutuspalkkiokampanjan suurin hyöty oli tietoisuuden lisääntyminen haltijan velvollisuudesta toimittaa auto viralliseen vastaanottopisteeseen.

Lue lisää