Yrmy – liikenteen antisankari

Yleistä - 26.04.2017

”Yrmyn tarina lähti liikkeelle noin kolme vuotta sitten, kun pohdimme, miten voisimme jakaa tietoa veneilyturvallisuudesta uudella tavalla ja lähestymiskulmalla. Saimme Trafissa idean teettää veneilyturvallisuuteen liittyvä mobiilipeli ja testi. Tilastojen mukaan veneillessä yleisimmin ongelmiin joutuu keski-ikäinen mies, joka omalla toiminnallaan aiheuttaa onnettomuuden – Yrmyn luonne syntyi siis tältä pohjalta”, kertoo Trafin viestintäpäällikkö Milla Juntunen.

Yrmy syntyi Trafin yhteistyökumppanin Great Apesin kanssa. ”Valitsimme aikoinaan Great Apesissä Yrmyn kuvittajaksi saksalaisen suunnittelijamme Constantin Frechen. Ajattelimme, että tietty ulkopuolisuus supisuomalaiseen, juroon ja itsepäiseen hahmoon saattaisi synnyttää odottamattoman hauskoja lopputuloksia. Ja niin mielestämme kävikin. Suomalaiset varmasti tunnistavat murahtelevan ja neuvoja kuuntelemattoman Yrmyn, mutta toisaalta Yrmyssä on myös jotain hyvin yleismaailmallista. Joka kulttuurissa on varmasti omat Yrmynsä”, kertoo Great Apesin asiakkuusjohtaja Valtteri Santala.

Yrmy esiteltiin yleisölle ensimmäisen kerran venemessuilla helmikuussa 2015 ja tähän mennessä Yrmy on seikkaillut niin maalla, merellä kuin ilmassakin.

Tutustu Yrmyn seikkailuihin